• Waarom?

  De Tafel van Samen wordt georganiseerd in het kader van ‘De Langste Eettafel van Nederland’. Dit is een actie waarbij in de week van 22 september tot en met 1 oktober overal in het land mensen met elkaar aan tafel gaan om maatschappelijke aandacht te vragen voor het thema sociale uitsluiting en eenzaamheid. 

  Lees verder
 • Voor wie

  De Tafel van Samen is een open eettafel die is gedekt voor jong en oud. Een ieder uit Zutphen en omgeving die het gezellig vindt om op een laagdrempelige manier en onder het genot van een heerlijke maaltijd andere mensen te ontmoeten wordt van harte uitgenodigd! Dit jaar neemt de uitwisseling van culturen een belangrijke plaats in. Nieuwe Nederlanders worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de Tafel van Samen.  

  Lees verder
 • Hoe

  De Tafel van Samen laat u dit jaar kennismaken met andere culturen. Er wordt Syrisch gekookt. Het eten zal geserveerd worden in de vorm van een buffet. Hierdoor kunt u niet alleen de gerechten uit kiezen die u het lekkerst vindt, maar dit geeft u tevens de mogelijkheid om verschillende mensen uit Zutphen en omgeving te ontmoeten.

  Lees verder
 • Wat

  Omdat wij het belangrijk vinden dat het voor een ieder mogelijk is om aan de Tafel van Samen deel te nemen zijn er geen kosten verbonden aan de deelname. De maaltijd wordt gesponsord door bedrijven uit Zutphen en omgeving. 

  Lees verder